Försiktighet vid eldning

Just nu är det väldigt torrt i markerna och det är därför viktigt att vara mycket försiktig i samband med eldning. Det är inte formellt sett förbjudet att grilla på de anordnade grillplatserna men vi och Karlstads kommun vädjar till er att undvika detta under de extrema förhållanden som vi har just nu. Eftersom parken ligger i skogen är det stor risk att gnistor kan ta sig till brännbart material vilket vore förödande. Ta gärna med mat och ha trevligt tillsammans men försök att hålla er till rätter som inte behöver värmas så länge torkan råder.

Begränsade öppettider under v.30

Under vecka 30, måndag 20/7 – fredag 24/7, är Vildaparken stängd för allmänheten mellan 10.00 och 15.00. Anledningen till detta är att vi har kolloverksamhet under veckan och med rådande COVID-19-läge måste vi begränsa det totala antalet besökare i anläggningen.

Efter 15.00 är Vilda parken öppen som vanligt så då är ni varmt välkomna. Det är fantastiskt roligt att så många vill besöka oss men fortsätt tänka på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ta hand om varandra.

Höst i parken

Nu är hösten här på allvar, men det är fortfarande god aktivitet i parken. På helgerna är det i vanlig ordning gott om besökare och så här års tycker jag att grillarna är ett extra mysigt inslag. Kom ihåg att ta med ved om du planerar att använda dem. Och får du ved över får du gärna lämna den vid vindskyddet så glädjer du någon som glömt. Glädje är så lätt att sprida. Det är något att komma ihåg både i parken och i livet i stort: hälsa, plocka upp skräp eller sträck fram en hjälpande hand så bidrar du till glädje!

Den 26 oktober uppmärksammas att Väse stationssamhälle fyller 150 år. Då blir det aktiviteter med stationshuset i centrum för uppmärksamheten eftersom det är järnvägens förtjänst att samhället kommit till. I Vildaparken bjuder vi denna dag på korvgrillning och godisregn.

I somras genomfördes vårt första Vildaläger. Det flöt på bra och blev uppskattat, inte minst tag vare våra trygga ledare Alma och Andreas från Karlstads Skateboardklubb.

Nu är vi äntligen igång med vår minipark. Vi kommer att hinna vissa delar före vintern och andra blir i vår. Inom kort kommer också kommunen att restaurera elljusspåret och sätta upp ett utegym i anslutning till parken vilket vi ser mycket fram emot.

Tack till alla som hjälper till att göra Vildaparken till en positiv plats för rörelse!

Höstiga hälsningar

Kristin Andersson, ordförande

På gång i föreningen

Sommaren är här och det är härligt med all aktivitet i vår fina park. Jag känner mig stolt över vårt bidrag till folkhälsa och rörelseglädje. Här kommer några rader om vad som är aktuellt i Föreningen Vildaparken.

Under vecka 31 har vi fem dagars kollo i parken i samarbete med Karlstads kommun. 14 barn är anmälda och vi hoppas på fina dagar.

Det är inte ovanligt att vi får besök av grupper som kommer i buss för att besöka parken. Den 27 juli hade vi besök av en grupp kinesiska ungdomar som var här för att lära sig om Sverige och svensk natur. Häftigt!

Vi har satt upp skyltar om frivillig P-avgift i parken och vi är tacksamma för alla som betalar och på så sätt bidrar till att vi kan underhålla och utveckla vår fina park som ju drivs helt ideellt. När det gäller underhåll håller vi på att arbeta fram en långsiktig förvaltningsplan för att kunna hålla parken i fint skick under lång tid. Framförallt låghöjdsbanan slits en hel del och behöver underhållas regelbundet.

När det gäller utveckling så är målet att under hösten komma igång med bygge av en ”minipark” där de barn som ännu är lite för små för låghöjdsbanan kan balansera och klättra.

Vi ses i parken!

Kristin Andersson, ordförande

Stipendium till föreningen!

Vid vårt årsmöte den 10 mars tilldelades vi ett stipendium på 10 000kr från Skandias stiftelse ”Idéer för livet”. Detta för vårt planerade arbete med en minipark där de allra minsta kan klättra, hänga och krypa. Och så fick vi vara med i NWT också. Ett årsmöte med guldkant minsann!