På gång i föreningen

Sommaren är här och det är härligt med all aktivitet i vår fina park. Jag känner mig stolt över vårt bidrag till folkhälsa och rörelseglädje. Här kommer några rader om vad som är aktuellt i Föreningen Vildaparken.

Under vecka 31 har vi fem dagars kollo i parken i samarbete med Karlstads kommun. 14 barn är anmälda och vi hoppas på fina dagar.

Det är inte ovanligt att vi får besök av grupper som kommer i buss för att besöka parken. Den 27 juli hade vi besök av en grupp kinesiska ungdomar som var här för att lära sig om Sverige och svensk natur. Häftigt!

Vi har satt upp skyltar om frivillig P-avgift i parken och vi är tacksamma för alla som betalar och på så sätt bidrar till att vi kan underhålla och utveckla vår fina park som ju drivs helt ideellt. När det gäller underhåll håller vi på att arbeta fram en långsiktig förvaltningsplan för att kunna hålla parken i fint skick under lång tid. Framförallt låghöjdsbanan slits en hel del och behöver underhållas regelbundet.

När det gäller utveckling så är målet att under hösten komma igång med bygge av en “minipark” där de barn som ännu är lite för små för låghöjdsbanan kan balansera och klättra.

Vi ses i parken!

Kristin Andersson, ordförande

Stipendium till föreningen!

Vid vårt årsmöte den 10 mars tilldelades vi ett stipendium på 10 000kr från Skandias stiftelse “Idéer för livet”. Detta för vårt planerade arbete med en minipark där de allra minsta kan klättra, hänga och krypa. Och så fick vi vara med i NWT också. Ett årsmöte med guldkant minsann!